Koronavirüs: Covid-19 hastalığını çocuklara nasıl anlatabiliriz?

Koronavirüs: Covid-19 hastalığını çocuklara nasıl anlatabiliriz?


Koronavirüs: Covid-19 hastalığını çocuklara nasıl anlatabiliriz?

Koronavirüsün dünyada hızlıca yayılmasıyla birlikte salgın hakkında her gün yeni bir haber duyuluyor. İnsanlar koronavirüs tehlikesi yüzünden endişe içindeyken, çocuklar da destek ve tavsiye için ebeveynlerinden destek bekliyor.

Salgın hakkında endişe duyan çocuklarla nasıl konuşulmalı?

Çocuğunuzun stresini hafifletmek için virüsün soğuk algınlığına, ishale ve kusmaya benzediğini söylemeliyiz.Dürüst, açık ve samimi bir konuşma yapmalıyız. 4-6 yaşlarındaki küçük çocuklar, ebeveynlerinden duydukları en ufak bir olaydan etkilenebilir."Küçük çocuğunuzla konuşurken "Her şeyden önce çocuğunuzu rahatlatın. Gelecekte ne olacağını bilmeseniz bile onlara 'sen iyi olacaksın, biz iyi olacağız, bazı insanlar hasta oluyor ama biz iyi olacağız' diyebilirsiniz

Pratik önlemler

Virüsün çocuklarınızı etkileyip etkilemeyeceğini bilmeseniz bile, konu hakkında iyimser olmak, çocukları gereksiz yerine endişelendirmekten daha iyidir. Bu tutum sadece çocukları sakinleştirmekle ilgili değil, aynı zamanda onları güçlendirmekle ilgilidir. Çocuklara günlük hayatlarında uygulayabilecekleri pratik tavsiyeler vermek, enfeksiyona yakalanma şanslarını azaltırken, aynı zamanda onlara durumu kontrol edebilecek güce sahip olduklarını hissetirecektir.

Bizler Şemsi Ahmet Ünlükahraman Anaokulu olarak tüm öğretmen ve idarecilerle  her zaman sizin ve öğrencilerimizin yanındayız.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi